Op reis naar Kroatië met Netflix

Onderwerpen in dit artikel

Op nummer 2 in de Netflix top 10 staat de film Far Away waar een groot deel van de scènes opgenomen zijn op Kroatische eilanden Solta en Brac. Heerlijk wegdromen en inspiratie voor je volgende reis! Als ze een huis op een Kroatisch eiland erft, pakt een vrouw gauw haar koffers. Op haar reis leert ze weer van het leven te genieten en vindt ze misschien wel de liefde. In de hoofdrol Naomi Krauss, Goran Bogdan en Bahar Balci.

Eiland Solta

Een groot deel van de scènes voor de film zijn opgenomen in Solta, een eiland ten westen van Brac. Een verborgen paradijs waar de economie gebaseerd is op olijven, fruit, wijngaarden, visserij en toerisme. Niet te vergeten de vele inhammen en baaien die het eiland rijk is, een perfecte setting voor een film én vakantie.

Fotocredit: visitsolta.com

Eiland Brac

Ook schittert het eiland Brac in de film, het grootste eiland van Dalmatië en het op twee na grootste van de Adriatische Zee. Brač, gelegen ten oosten van het eiland Šolta, is een populaire toeristische bestemming door de aanwezigheid van vele attracties en bezienswaardigheden. Enkele daarvan zijn de jachthaven in Milna, de steenhouwersschool in Pučišća, het Zlatni Rat strand in Bol en de Kopačina grot bij Donji Humac.

Brac, vintage Renault tussen de olijfbomen – foto Radek Homola

Bekijk de trailer van Far Away