Over Balkanlocals

Balkanlocals inspireert je met echte mensen en verhalen. Ga met ons mee op reis, verbreed je horizon en laat je verrassen. Over bijzondere en eigenwijze locals, de zoektocht naar eigen roots, reistips en typisch eten.

Voor levensgenieters en reizigers die het mooie in het leven waarderen en geïnspireerd willen worden door nieuwe plekken. Voor allen die op zoek zijn naar hun roots of nieuwsgierig zijn naar een nieuwe stap in hun leven.

Over Ivana

Het liefst ben ik iedere maand ergens op de Balkan te vinden! Geboren in Sarajevo en sinds mijn tiende woon ik in Nederland. Hier gaat zeker niet op uit het oog uit het hart. Sterker nog, met de jaren die verstrijken is de liefde alleen maar toegenomen voor de regio die zo divers, een tikkeltje rauw en levendig is! Dus waarom er niet over schrijven? Van leuke en minder bekende plekken om te bezoeken tot de locals die verhalen delen over hun stad of bijzondere ervaringen in de rubriek Meet the Locals.‘ En alles daartussenin. Veel leesplezier!

Lees hier meer over mijn motivatie om Balkanlocals op te richten. 

Meet the team

Ana

Ana Baric

Ik ben dol op dansen, yoga en reizen. Ik geef wekelijks dansles in Rotterdam en Den Haag vanuit mijn onderneming Balkan Fusion Dance aan een mooie groep vrouwen. Reizen is mijn tweede grote passie en als het kan liefst richting de Balkan. Ik kom graag in Sarajevo en mijn laatste ontdekking en aanrader is eiland Vis en Komiza!

Mirel Masic

Mirel Masic

Als iemand met een passie voor (lokale) indiemuziek, freelance ik als fotograaf, ontwerper, content editor en crew coördinator voor het muziekplatform 3voor12 in Utrecht. Ook ben ik vaak op de Balkan te vinden en maak ik foto’s van zowel locals als steden en natuur. Een aantal van mijn foto’s zijn terug te vinden op Bakanlocals!

1584103279325

Danny Moons

Met zijn bedrijf Hulp Met Marketing helpt Danny dagelijks veel ondernemers met online- offline marketing. Maar dat is niet alles. Zijn tweede of misschien wel de grootste passie is muziek maken.

foto neno bijgewerkt - Bewerkt

Nenad Djukic

Voor mij is Balkan een gevoel, iets dat je niet makkelijk onder woorden kunt brengen. Het is een zoektocht naar puzzels in mijn leven. Zdravo (Hallo), ik ben Nenad, iedereen noemt me Neno. Uit een grapje ontstond zo Finding Neno. Dit heeft vast iets te maken met mijn speur kwaliteiten naar mooie en bijzondere plekken. Ik luister graag naar levensverhalen van anderen en ik lees oneindig veel boeken. Ook kijk ik graag films! Getrouwd met mijn mooie Ivana aka de bezige bij. Samen hebben we een leuke zoon, Kristian. Vidimo se (Tot snel).

My photo

Jasmine Avdagic

Ik ben opgegroeid in Bosnië en in de jaren 90 verhuisd naar Londen, UK. Tegenwoordig noem ik Florida mijn thuis. Ik geloof dat de dingen en plaatsen die op mijn pad komen en me inspireren nooit willekeurig zijn en verbonden zijn met mijn reis en doel. Zo ook schrijven. Ik heb veel gereisd en veel betoverende plekken gezien maar Balkan heeft een speciaal plekje in mijn hart. Ik ben het levende bewijs dat je een meisje uit de Balkan kunt halen, maar de Balkan niet uit een meisje.

Chantal van Ulft

Chantal van Ulft

Verhalen, die fascineren me mateloos. Ook vind ik talen en culturen interessant. Ik ben creatief, nieuwsgierig en heb oog voor detail. Alles wat ik doe heeft te maken met verhalen. Ik werk als contentspecialist, ben (edel)figurant in films, series en commercials, hou van fotografie en ik heb de masterclass Reisjournalistiek van National Geographic Traveler afgerond.

Kim Jadric 1

Kim Jadric

Met een Nederlandse moeder en een Kroatische vader ben ik opgegroeid in the best of both worlds. Naast Kroatië, heb ik in Bosnië, Servië, Slovenië en Montenegro al veel mooie herinneringen mogen maken. Maar Kroatië is voor mij thuis. Nieuwe bestemmingen ontdekken geeft mij energie, ik ga zo vaak mogelijk op reis. Daarnaast werk ik ruim 10 jaar met veel plezier in de reisbranche. Een perfecte combinatie om mijn ervaringen met de wereld te kunnen delen.