Hum in Kroatië: het kleinste stadje ter wereld!

Onderwerpen in dit artikel

Hum in Kroatië is officieel de kleinste stad ter wereld. Met een bevolking van 28 inwoners heeft deze microstad een stedelijke structuur bestaande uit een stadsmuur, een stadspoort, een begraafplaats, 2 kerken, een restaurant en enkele woongebouwen en is daarom erkend als een stad.

Waarom zou je deze mini stad bezoeken?

Historische Verkenning

Hum laat je een stap terug in de tijd zetten. Slenter door de smalle geplaveide straten, omringd door oude stenen huizen en historische kerken. Bewonder de “Glagolitische Alley”, een verzameling stenen monumenten met oude teksten in het Glagolitische alfabet, een waar juweel voor geschiedenisliefhebbers.

Proef de lokale cultuur en smaak

Een van de hoogtepunten van een bezoek aan Hum is het proeven van lokale specialiteiten. De traditionele likeur genaamd “Biska” wordt hier gemaakt en is een must-try. Ontdek ook de lekkere Istrische keuken in de lokale restaurants en geniet van de smaken van de regio.

Rust en Ontspanning

Als je behoefte hebt aan rust en ontspanning, dan is Hum de ideale plek. Het stadje straalt een serene sfeer uit, om tot rust te komen en te ontsnappen aan de drukte van grote steden.

Verken de prachtige omgeving

Hum wordt omgeven door een mooie landschap met groene heuvels, wijngaarden en olijfgaarden. Maak een wandeling door de omgeving en ga op ontdekking.

Goed om te weten

Hum ligt in het achterland van Istrië en is met de auto te bezoeken vanuit diverse vakantiebestemmingen. Vanuit Porec, Umag, Rovinj is het slechts 1 uur rijden, vanuit Pula 1 uur en 10 minuten en vanaf Opatija is het slechts 40 minuten. Vanuit Rotterdam Airport kan je vliegen naar Pula of vanuit Eindhoven naar Rijeka.

Waar te overnachten in Hum?

The House Vera: Dit vakantiehuis van 110 m² biedt twee slaapkamers en een gezellige open haardkamer. Perfect voor een ontspannen verblijf.

Adorma Hum: Dit moderne vakantie appartement is centraal gelegen in Hum en biedt een smaakvolle en moderne inrichting.