Overnachten in Sutjeska Nationaal Park

Onderwerpen in dit artikel

Het Nationaal Park Sutjeska heeft verschillende berghutten waar je kunt overnachten. Hier zijn enkele van de bekendste berghutten in het park:

Planinarski Dom Prijevor

Dit is waarschijnlijk de meest bekende berghut in het Nationaal Park Sutjeska. Het ligt op de berg Maglić, die de hoogste piek van Bosnië en Herzegovina is. De berghut biedt accommodatie en eenvoudige voorzieningen voor wandelaars en bergbeklimmers. Het is een uitstekende uitvalsbasis voor het verkennen van het park.

Planinarski Dom Vučevo

Deze berghut bevindt zich in de buurt van de berg Vučevo en biedt ook accommodatie en basisvoorzieningen voor bezoekers. Het is een goede optie voor diegenen die de oostelijke delen van het park willen verkennen.

Planinarski Dom Dragoš Sedlo

Deze berghut ligt in de buurt van de berg Maglić en biedt accommodatie aan wandelaars en avonturiers. Het is een strategische locatie voor diegenen die van plan zijn de Maglić te beklimmen.

Planinarski Dom Prijevor na Tjentištu

Deze berghut bevindt zich in de buurt van Tjentište, aan de zuidelijke rand van het park. Het is een geweldige plek om te verblijven als je het zuidelijke deel van het park wilt verkennen.

Houd er rekening mee dat de berghutten in het Nationaal Park Sutjeska meestal eenvoudige voorzieningen bieden, zoals slaapzalen en gemeenschappelijke keukens. Het is verstandig om van tevoren te reserveren, vooral tijdens het hoogseizoen, om zeker te zijn van een plekje.

Meer informatie over accommodaties op Sutjeska Nationaal Park vind je hier.