Uniek overnachten: Armadillo Houses Kopaonik

Onderwerpen in dit artikel

Verbeeld jezelf eens: genieten van een comfortabele nachtrust onder een betoverende sterrenhemel, omgeven door de prachtige natuur en zuivere lucht. Een uniek project in Servië dat deze ervaring mogelijk maakt, zijn de Armadillo Houses. Deze huizen zijn gebouwd volgens de principes van heilige geometrie, gelegen op de bergresort Kopaonik. Wat houdt dat precies in? Nou, denk aan religieuze bouwwerken en heilige ruimtes zoals die in het oude Egypte, India, Griekenland en Rome, evenals de Middeleeuwse kathedralen in Europa. Het principe draait eenvoudigweg om het gebruik van specifieke geometrische vormen en verhoudingen die een symbolische en heilige betekenis hebben. Het doel van de Armadillo Houses is om bezoekers dichter bij de natuur te brengen en een diepere verbinding te creëren met de omgeving.

Nieuwsgierig geworden?

De huizen hebben een tuin en een terras, evenals een spa- en wellnesscentrum, met een mooi uitzicht op de bergen. De vakantiewoning beschikt over gratis privéparkeergelegenheid en is gelegen in een gebied dat ideaal is voor wandelen, skiën en fietsen. Het huis heeft één slaapkamer, een woonkamer, een volledig uitgeruste keuken met een koelkast en koffiezetapparaat, en een badkamer met douche.
De dichtstbijzijnde luchthaven is Luchthaven Morava, gelegen op 112 km van de accommodatie, terwijl de Nikola Tesla Airport (Belgrado) zich op ongeveer 270 km afstand bevindt.