Balkan restaurants in Nederland

Onderwerpen in dit artikel

Je hebt heerlijk gegeten op een van je reizen door de Balkan en eenmaal terug in Nederland wil je weten of er restaurants zijn in Nederland waar je dit over kan doen? En niet alleen lekker eten, maar je even weer wanen op die vakantie en de sfeer herbeleven!

Het goede nieuws is dat die er zeker zijn. Een overzicht van restaurants in Nederland die bij ons in ieder geval bekend zijn en door ons ook aan te bevelen zijn. Staat jouw favoriet er niet tussen? En heb je tips? Laat het ons weten!

Balkandeli Rotterdam

Geniet in Rotterdam van Balkandeli met een scala aan traditionele Balkangerechten, zoals cevapi en burek, geserveerd met een moderne twist. Een keer per maand, op een vrijdag, organiseren ze een avond met livemuziek en eten. Tip! reserveer vooraf.

Balkan Restaurant Ede

Proef de smaken van de Balkan in Ede, waar traditionele gerechten worden bereid met verse ingrediënten en geserveerd in een gezellige sfeer.

Mostar Grill Helmond

Beleef de smaak van Mostar in Helmond, met een gevarieerd menu van gegrild vlees, huisgemaakte gerechten en een gastvrije ambiance.

Restaurant Balkangrill Assen

Ontdek de Balkan in Assen met een uitgebreid aanbod aan gegrild vlees, mezze en traditionele gerechten, geserveerd met een vriendelijke service.

Balkangrill Den Haag

Verwen je smaakpapillen in Den Haag met Balkangrill, waar smaakvolle gerechten en een ontspannen sfeer samenkomen.

Klopa Tilburg

Laat je verwennen in Tilburg met Klopa, waar authentieke Balkangerechten en huiselijke gastvrijheid worden gecombineerd voor een heerlijke culinaire ervaring.

Balkan Restaurant Sarajevo

Ontdek de smaken van Sarajevo in Amsterdam, met een menu vol traditionele Balkangerechten en een warme, gastvrije sfeer.

Kolektivo

Een bruisende ontmoetingsplaats in Tilburg waar creativiteit, gemeenschap en lekker eten samenkomen. Met een eclectisch menu, leuk sfeertje en diverse culturele evenementen zoals concerten, biedt Kollektivo een unieke ervaring.

Zest Amsterdam

Ervaar de Balkan (geïnspireerd op Bulgaars eten) met een twist in Amsterdam, waar Zest moderne interpretaties van traditionele gerechten serveert in een eigentijdse setting.

Dubrovnik Restaurant

Geniet in Amsterdam van Dubrovnik, waar Balkangerechten met liefde worden bereid en geserveerd in een knusse omgeving.

Balkanrestaurant Macedonië

Proef de authentieke smaken van Macedonië in Groningen, waar traditionele gerechten en gastvrijheid je meenemen op een culinaire reis door de Balkan.

Kalemegdan Amsterdam

Balkan podium café vernoemd naar de Kalemegdan fort in Belgrado. Een warme plek waar smaken en culturen samenkomen. Vaak optredens in het weekend en kleine bites met heerlijke drankjes.

Balkangrill Boro Utrecht

Op loopafstand van Utrecht Centraal vind je steakhouse Balkangrill Boro, waar je direct aan de Gracht buiten kunt zitten en genieten van Balkangerechten en een goede sfeer. 

Header foto: Balkandeli Rotterdam