(Gast)Bloggers gezocht!

Onderwerpen in dit artikel

Voor Balkanlocals zijn we op zoek naar bloggers die een passie hebben voor reizen en daar over willen schrijven. Specifiek voor landen Kroatië, Bosnië en Herzegovina en Servië zoeken we mensen die daar wonen al dan niet gedeeltelijk, of vaak naartoe reizen en graag erover willen schrijven. Ideeën zijn welkom en er wordt rekening gehouden met je eventuele reis en interesses. Een gastblog schrijven kan eenmalig, maar ook op structurele basis. Om een artikel te schrijven hoef je niet altijd op reis, ook achter je bureau kun je door research te doen een goed artikel schrijven! Ook mensen die graag willen schrijven maar geen zin en tijd hebben om een eigen website te onderhouden biedt Balkanlocals de uitkomst.

Wat komt erbij kijken?

Een artikel moet een waardevolle bijdragen leveren aan Balkanlocals, en passen bij de waarden die opgesteld zijn door onze redactie. Denk aan inspireren, motiveren, informeren en verbinden. Een persoonlijke ervaring van een stad of plek is welkom, mits het van toegevoegde waarde is voor de lezer en een beter beeld en informatie geeft over een destinatie.  

We spreken met elkaar vooraf hoeveel artikelen je wilt schrijven per maand/ kwartaal, we rekenen graag op onze bloggers en is het dus belangrijk dat je je hieraan houdt.

De artikelen bevatten tussen de 800 en 1200 woorden en worden opgedeeld in logische tussenkopjes. Beeldmateriaal mag ook altijd aangeleverd worden en anders zoeken wij er zelf foto’s bij.

Voor wie?

  • Je woont in één van de drie genoemde landen, en kan de tekst aanleveren in Nederlands, Engels of Bosnisch/ Kroatisch of Servisch.
  • Je woont in Nederland/ Europa maar bent vaak op de Balkan en zou graag erover willen schrijven.
  • Je vindt schrijven leuk, interessant, studeert Journalistiek, of bent een startende journalist/ redacteur/ communicatieprofessional die ervaring wil opdoen en meewerken aan een inspirerend platform met grote ambities!
  • Je bent gek van content maken en hebt heldere en creatieve ideeën hoe je reisverslagen met video’s/ story’s/ reels kunt overbrengen en wil je hier verder in ontwikkelen.
  • Je bent een fotograaf en zoekt een platform om je foto’s te publiceren.

What’s in for you?

  • Je komt op onze teampagina met een foto, omschrijving en een link naar je social media-account.
  • Als je een eigen website hebt plaatsen we een link onder in het artikel naar je eigen website.
  • We gaan groeien, dat is zeker en een kwestie van tijd. Wanneer we een uitnodiging krijgen voor een samenwerking om bijvoorbeeld te schrijven over een nieuw geopende resort, een unieke plek in de bergen etc. wordt dit uitgezet onder bloggers die tijd en/ of mogelijkheid hebben om hier een artikel over te schrijven en uiteraard naartoe te gaan.
  • Alle artikelen worden gedeeld via onze Instagram account.
  • Je krijgt feedback op je tekst en leert zo de fijne kneepjes van het schrijven.

Schrijven voor Balkanlocals?

Ben je nog steeds enthousiast en wil je aan de slag voor Balkanlocals? Stuur een mail naar balkanlocals@gmail.com met onderwerp ‘Blogger’ en als je eerder artikelen hebt geschreven graag met een link naar de website.

Cao!