Ćevapčići in Sarajevo

Onderwerpen in dit artikel

Ćevapčići is een vleesgerecht dat onder verschillende namen over de gehele Balkan bekend is. Het zijn gegrilde gehakt worstjes en ze zijn zo smeuïg dat ze in je mond smelten als je ze eet. Hoewel het wordt beschouwd als fastfood, is het proces om ze te maken zeer delicaat en alleen de echte kenners en koks kunnen goede cevapi maken.

Wij hebben ze in verschillende delen van de Balkan gegeten, en overal is de smaak net iets anders of wordt een andere samenstelling van vlees gebruikt.

Een favoriete plek om ze te proeven is Bascarsija in Sarajevo, hier is een lange traditie van cevapcici aanwezig. Dus mocht je de hoofdstad van Bosnië en Herzegovina binnenkort bezoeken ga dan langs bij deze top 3 locaties waar ze vers, smeuïg en en volgens het traditionele recept worden geserveerd. Enjoy!

Onlangs heeft bekende Youtuber Robert Dacesin met twee vriendinnen uit het buitenland in Travnik, Banja Luka en Sarajevo bij drie verschillende eetplekken cevapcici gegeten. Benieuwd naar het oordeel van de dames? Bekijk de video hieronder, er wordt Engels gesproken in de video.