Een reis naar Zagrebs beste uitkijkpunten voor onvergetelijke panorama’s

Onderwerpen in dit artikel

Ben je klaar om Zagreb vanuit een ander perspectief te zien? Plan je reis naar Zagreb en ontdek de beste uitkijkpunten voor onvergetelijke panorama’s!

Uitzichtpunt Gradec (Gradec Hill)

Dit is waarschijnlijk het meest populaire uitkijkpunt in Zagreb. Het biedt een panoramisch uitzicht op de oude stad (Gornji Grad) en de omliggende gebieden. Je kunt hier komen via de Lotrščak-toren, die ook een bezoek waard is.

Uitzichtpunt Sint-Marcuskerk

Dit uitkijkpunt bevindt zich bij de Sint-Marcuskerk, een van de meest herkenbare bezienswaardigheden van Zagreb. Vanaf hier kun je genieten van een prachtig uitzicht op de kleurrijke daken van de oude stad.

Uitzichtpunt Lotrščak

Naast een geweldig uitzicht, kun je ook de Lotrščak-toren beklimmen en de oude kanonschoten horen die elke dag om het middaguur worden afgevuurd.

Uitzichtpunt Zagreb Eye

Dit is een observatiedek op de bovenste verdieping van de wolkenkrabber in het centrum van Zagreb. Het biedt een 360-graden uitzicht over de stad en is vooral indrukwekkend ’s nachts wanneer de stad verlicht is.

Uitzichtpunt Jarun

Als je op zoek bent naar een uitzicht op de stad en het Jarun-meer, kun je naar de zuidelijke oevers van het meer gaan, waar je enkele mooie uitzichten kunt vinden.

Uitzichtpunt Bijela Lađa

Dit is een verborgen juweeltje in de buurt van de oude stad. Het is een klein platform dat uitkijkt over de rivier de Sava en biedt een rustige plek om te genieten van het uitzicht.

De meeste van deze uitkijkpunten zijn gemakkelijk te bereiken te voet of met het openbaar vervoer. Vergeet niet om je camera mee te nemen om deze prachtige uitzichten vast te leggen terwijl je Zagreb verkent.

Onze redacteur Chantal schreef eerder een artikel over Zagreb en deelt haar beste tips.