Villa Basamak: een verfijnde oase in Sarajevo

Onderwerpen in dit artikel

Welkom bij Villa Basamak, waar Scandinavisch design samensmelt met authentieke Bosnische charme in een eigentijdse fusie. Dit huis, liefkozend bekend als de villa, vermengt naadloos zijn kenmerkende elementen, zoals de eeuwenoude houten trap (Turks: basamak – de inspiratie achter de naam van het hotel) en de karakteristieke externe contouren en venstervormen, tot een moderne esthetiek.

Ontdek negen met zorg ontworpen kamers, elk een oase van rust en stijl. De twee zolder-suites, met hun ruime interieurs en schuine plafonds, bieden niet alleen slaapvertrekken maar ook gezellige leefruimtes. Gekenmerkt door een overheersend wit palet met houten accenten en bedden zonder hoofdeinde, die doen denken aan Japanse bedstijlen, ademen deze suites een serene sfeer uit. Elk bed in het hotel is vervaardigd volgens de ontwerpen van lokale ambachtslieden en timmerlieden, waarbij de natuurlijke schoonheid van hout wordt benadrukt.

De overige kamers zijn gehuld in zand- en beige tinten, waarmee de nomadische geest van reizigers wordt opgeroepen die rust en ontspanning zoeken in hun eigen intieme ruimte. Elke kamer vertelt op subtiele wijze het verhaal van een van de vele traditionele ambachten van Sarajevo of benadrukt de Bosnische gebruiken.

Genesteld te midden van zo’n culturele rijkdom is Villa Basamak een toegangspoort tot verkenning. Nabijgelegen attracties zijn onder andere de Latijnse brug, de Gazi Husrev-beg Moskee en de Eeuwige Vlam in Sarajevo. De internationale luchthaven van Sarajevo ligt op slechts 10 km afstand, met de optie van een betaalde pendeldienst die wordt verzorgd door de accommodatie.

Bekijk ook deze accommodatie in Sarajevo.