Feestelijke sfeer in Belgrado Waterfront

Onderwerpen in dit artikel

Van 15 december tot 15 januari wordt een van de meest authentieke delen van Belgrado – Sava Park in Belgrade Waterfront, omgetoverd tot een magisch winter sprookje – een plek voor de mooiste feestelijke evenementen, gevuld met lekker eten, nog betere muziek en magie voor alle leeftijden en smaken.

Bezoekers kunnen genieten van de kerstsfeer terwijl ze langs de kraampjes slenteren, waar ze ambachtelijke producten, lokale lekkernijen en unieke cadeau-ideeën kunnen vinden.

Daarnaast zijn er tal van activiteiten voor kinderen, zoals ijsbaan waar ze kunnen schaatsen en een bezoek aan de kerstman in zijn knusse huisje. Voor degenen die graag de lokale cultuur willen ervaren, worden er regelmatig optredens georganiseerd met traditionele muziek en dans.

Een aantal suggesties voor activiteiten die je kunt ondernemen:

Winterse Wonderlanddecoraties:

Ervaar de magie van het seizoen met feestelijke decoraties die het hele gebied aan de waterkant sieren. De combinatie van feestverlichting, thematische decoratie en de pittoreske omgeving creëert een winterwonderland-sfeer.

Riviercruises:

Maak een feestelijke riviercruise langs de rivieren de Sava of de Donau. Geniet van het unieke perspectief van Belgrado Waterfront vanaf het water, vooral ’s avonds wanneer de stadsverlichting en feestelijke versieringen reflecteren op het wateroppervlak.

Winkelen:

Verken de winkels en boetieks in het gebied voor unieke kerstcadeaus. Vaak zijn er speciale kerstmarkten of evenementen waar je handgemaakte items, lokale souvenirs en seizoenslekkernijen kunt vinden.

Dineren en drinken:

Laat je verwennen door de lokale culinaire scene in de restaurants en cafés aan de waterkant. Veel etablissementen bieden speciale kerstmenu’s zodat je de feestelijke smaken van het seizoen kunt proeven.

Entertainmentevenementen:

Geniet van buitenconcerten, culturele optredens of kerstthema-shows. Met het nieuwjaar zijn er op meerdere plekken vaak gratis concerten in de stad.

Fotocredit: Alex Dimitrovic

Schaatsen:

Op Belgrade Waterfront wordt een buitenschaatsbaan opgezet, en geniet je van traditioneel winterplezier op het ijs. Het is een geweldige activiteit voor zowel de lokale bevolking als toeristen, waardoor een vrolijke sfeer ontstaat.

Fotografiemogelijkheden:

Vergeet niet een paar mooie foto’s te maken. De feestverlichting en decoraties aan de waterkant bieden uitstekende foto mogelijkheden.

Vergeet niet de lokale aankondigingen te controleren voor specifieke activiteiten en gebeurtenissen die plaatsvinden tijdens je bezoek aan Belgrado Waterfront in december.

Events | Belgrade Waterfront

Winter Fairy Tale | Belgrade Waterfront

Meer tips voor je bezoek aan Belgrado vind je hier en hier.