Licht Festival Sarajevo

Lichtfestival Sarajevo

Onderwerpen in dit artikel

The Festival of Light Sarajevo is een evenement in Sarajevo, waar de stad verlicht wordt met diverse lichtinstallaties, projecties en artistieke displays. Het is een viering van kunst, cultuur en creativiteit, waarbij licht als medium wordt gebruikt om de architectuur en openbare ruimtes van de stad te transformeren. Het doel van het festival is om mensen samen te brengen en een levendige en visueel verbluffende ervaring te creëren voor zowel bewoners als bezoekers.

Het merendeel van de installaties van het festival werd opgezet in de Botanische Tuin van het Nationaal Museum van Bosnië en Herzegovina, gelegen in het midden van het museumcomplex.

De eerste editie van het Sarajevo Light Festival werd geopend in het Nationaal Museum van Bosnië en Herzegovina op de Dag van de Staatsburgers van Bosnië en Herzegovina – 25 november 2023, en duurt tot de Onafhankelijkheidsdag van Bosnië en Herzegovina, 1 maart 2024.

Openingstijden: Van 18:30 tot 22:00 uur zal de toegang niet alleen open zijn voor de Botanische Tuin, maar ook voor de rest van het museum. Meer info via de website.