5 x lunch like a LOCAL in Belgrado

Onderwerpen in dit artikel

Het zonnetje schijnt en je wilt op een leuke plek lunchen (of ontbijten mag ook). Er zijn heel veel plekken waarop dat kan in Belgrado en in diverse delen van de stad. Hierbij een aantal suggesties!

Smokvica: is een restaurant/ café-bar op meerdere plekken in de stad. Leukste en mooiste locaties zijn in straat Kralja Petra en Jovanova. Als je kiest voor Kralja Petra, zit je zo ongeveer tegenover de Crna Ovca (beste ijs weet je nog?) dus ideale plek. Eten is goed, een beetje een fusion van modern met traditioneel, en je kan verschillende kleinere gerechten ook bestellen. Voor lunch serveren ze heerlijke ei variaties met homemade humus. Genieten dus!

Smokvica, foto via de website

Als je de toeristische plekken aan de hoofdweg voorbijloopt vind je aan een leuk pleintje eetbar Tezga (aan de Strahinjića Bana straat). Lekker eten (bestel potaz (soep van de dag) met proja (soort maismuffins, superlekker).

Wil je gezond en verantwoord eten? Breng dan een bezoekje aan vegetarische restaurant Jazza Yoga. Heerlijke shakes, sandwiches, salades en desserts. Het eten is er gebaseerd op de Ayurvedische keuken en er wordt seizoensgebonden gekookt.

Supermarket Deli is een leuke plek om te lunchen en eten. Niet te veel poespas, voor een informeel etentje of lunch op een leuke plek met veel daglicht. In het restaurant verkopen ze wijnen, jam en ajvar (puree van paprika en aubergine), zeker een potje meenemen! Veel lekkerder dan ketchup.

At last but not least, Jedno Mesto (vlakbij bohemian quarter Skadarlija) is een leuke en ongedwongen plek met veel keuzemogelijkheden voor lunch en ontbijt. Voor ieder wat wils.

Leer hier ook het verhaal van local Ivana en haar tips!

Enjoy!